De Cardano munt

In 2021 was de Cardano munt één van de meest populaire cryptomunten om te kopen. Het is een interessant blockchain project waar miljoenen mensen in gingen investeren. Sommigen deden het vanwege de FOMO, maar anderen hebben hun research gedaan en zijn overtuigd geraakt van de kracht van Cardano. Als je in 2022 nog steeds niet helder hebt wat Cardano is en wat het doet, dan raden wij het je aan om vooral verder te lezen. 

Wat is Cardano?

Cardano is een open source blockchain project dat anno 2021 trending begon te worden. Het project is op zo’n manier ontworpen om financiële applicaties te kunnen maken, waar bedrijven, consumenten en overheden gebruik van kunnen maken. Om je een wat makkelijker beeld te schetsen: Cardano moet ervoor zorgen dat er digitaal geld ontvangen als verzonden kan worden. Dat betekent dat transacties vele malen sneller afgerond kunnen worden en cryptografisch zijn beveiligd. Cardano streeft er naar om in de toekomst de mogelijkheid te krijgen om gedecentraliseerde applicaties te kunnen ontwikkelen. 

Het team heeft een strategie ontwikkeld waarin ze de problemen van de hedendaagse consument willen oplossen, door een verwerkingslaag te ontwikkelen die bedoeld zijn om smart contracts te bouwen met betrekking tot de financiële voorschriften en juridische overeenkomsten.  Zij zijn het enige project dat hun benadering heeft te danken aan wetenschappelijke invloeden, waardoor de blockchain beter te ontwikkelen valt. Het leveren van schaalbare, veilige en betrouwbare technologie dat toegepast kan worden op financiële applicaties, is wat Cardano wil bewerkstelligen. 

De Cardano munt

Waar bestaat Cardano uit?

Cardano bestaat uit twee lagen. In de eerste laag worden alle transacties opgeslagen, waarbij je ook kunt zien hoeveel er van de ene wallet naar de andere gaat. Op het moment dat jij iemand 200 ADA’s hebt betaald, dan komt de tweede laag van pas. We hadden het net over een smart contract en hier komt dat in de tweede laag weer terug. 

Een smart contract is een digitaal protocol dat ervoor zorgt dat een contract automatisch wordt uitgevoerd als er een bepaalde criteria behaald wordt. Je kunt het als volgt zien: Op het moment dat jij bij een bedrijf of leverancier een product hebt besteld, dan wacht je eerst totdat het pakketje is geleverd. Is dat eenmaal het geval, dan zal de transactie automatisch plaatsvinden en heeft het bedrijf zijn geld. Hier hoeft een bank dus geen actie te ondernemen. 

Het is duurzaam

Cardano maakt gebruik van het “Proof of stake” concept. Cardano is 4 miljoen keer energiezuiniger dan verscheidene andere coins. Om maar een voorbeeld te noemen: De bitcoin verbruikt 121.36 terawattuur per jaar, terwijl Cardano nog niet eens 6 gigawattuur stroom per jaar verbruikt. Dat is natuurlijk wel een groot verschil met de Bitcoin, maar zeker niet onbelangrijk. Duurzaamheid is wat onze aarde beter maakt en dat is ook waarom Cardano zo immens populair is geworden. 

Je kunt de grootte van het energieverschil vergelijken met twee dingen. De munt verbruikt evenveel energie als een normaal huishouden, terwijl Bitcoin evenveel energie gebruikt als een land als Gibraltar of Noord-Ierland. Dat zijn toch wel grote verschillen. Er wordt veel werk in de munt gestoken aangezien 3 organisaties de munt continu optimaliseren en ontwikkelen. Het is één van de meest interessante en actiefste projecten binnen de cryptowereld. Daarom is de prognose voor het jaar 2022 dat Cardano uit de grond begint te schieten en een grote speler gaat worden. 

De Cardano Munt

Het is veilig

Cardano is zichzelf hard aan ontwikkelen om de veiligste munt ter wereld te worden. Het bedrijf streeft er naar om dat in een zo’n kort mogelijke periode te bewerkstelligen. De munt is bestand tegen mining, wat niet alle munten hebben. Daarom hoeft niet gemind te worden om winst te boeken. Sterker nog, je kunt je munten vasthouden in je wallet, terwijl er op lange termijn meer Cardano currency wordt gegenereerd. Door de twee lagen en algoritmes, is Cardano een veilige munt om in te gaan investeren. Wat bovendien goed is om te weten is dat de Carano munt door zijn populariteit in waarde al is gestegen, ook jij kunt er nog voordeel uit halen. 

Cardano maakt gebruik van Haskell. Dat is één van de veiligste programmeertalen die je in de IT wereld kunt vinden. Op het moment dat muntontwikkelaars gebruik zouden maken van een programmeertaal dat onveilig werkt, zouden hackers hun slag kunnen slaan en dat is natuurlijk wat je niet wil. Dat zorgt ervoor dat de blockchain minder goed werkt en dat de waarde van de cryptomunt snel instort, met als gevolg dat het hele project voor niks is geweest. Het programma Haskell is niet een programma wat vaak wordt gebruikt, desondanks wel één van de veiligere opties. 

De Cardano munt

Cardano inkopen?

Naar onze mening is Cardano één van de meest interessante projecten om in te investeren. Ook is Cardano een mooi alternatief voor Ethereum. We hebben ondervonden dat Cardano een prachtig streven heeft en daar ook alles aan doet om de veiligheid te waarborgen van zijn of haar gebruikers. Het algoritme is gebaseerd op PoS, wat betekent dat de munten niet gemined hoeven te worden, wat bij Bitcoin wel het geval is. Als gevolg hiervan kun je de tokens inzetten als borg waarmee de kans hoger is dat het netwerk jouw munten uitkiest om transacties mee te valideren. Als gevolg hiervan wordt er een nieuw blok toegevoegd aan de blockchain. 

Kortom: Je veiligheid is goed gewaarborgd, de missie die Cardano voor ogen heeft en de ontwikkeling ervan zijn genoeg redenen voor ons om te zeggen dat je in Cardano moet investeren! Let wel: Investeer altijd met geld dat je kunt missen en doe zelf ook nog wat research. Wij raden het je in ieder geval aan om te kijken naar de diepere betekenis van het project en wat hun doelen zijn achter het lanceren van de blokchain. Met alle teams die de munt continu optimaliseren is het niet gek om te bedenken dat er in dit jaar een boost kan komen waar menig mens op zit te wachten. Daarom is het goed dat de cryptomunt een munt is om in de gaten te houden.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *